KOIRAHOITOLA MUMMOLA

Hoitola

Hoitola

Tilat

Tilat suunniteltiin koirien turvallisuutta ja mukavuutta ajatellen. Huomioon otettiin erityisesti arat, ääniherkät ja helposti stressaavat koirat. Koirien tilojen väliseinissä on eristeet ja kattoon asennettiin akustiikkalevyt äänien hillitsemiseksi. Hoitolasta haluttiin mahdollisimman rauhallinen, kaikumaton  ja turvallinen. Hyvästä hygieniasta ei haluttu tinkiä, joten pintamateriaalit valittiin sen perusteella. Haluamme koirasi viihtyvän! Jokaisella hoidokilla on oma tila, jossa on rauhallista olla. Huoneita on yhteensä 11 ja ne ovat kooltaan 2,5 - 6,5 m2. Hoitola on eläinlääkärin tarkastama ja hyväksymä, siellä on kameravalvonta sekä Verisuren hälytysjärjestelmä.

Mitä mukaan hoitoon ja mitä ottaa huomioon?

Pakkaa koirasi mukaan:

* omat ruuat: ruoka annetaan koirallesi juuri samaan tapaan kuin kotonakin. Nappulat kuivana tai liotettuina, raakaruokaa tai luut suoraan pakkasesta, omistajan haluamallaan tavalla!

* oma, tuttu peti tai makuualusta. Koirasi on mukavampi olla vieraassa ympäristössä tutun hajun ympäröimänä. Jos et halua raahata petiä, ota mukaasi vaikkapa vanha paita tai pyyhe, jossa on kodin ja omistajan hajuja

* panta tai valjaat, hihna tms. talutin. Varmistathan, että ne ovat ehjät ja turvalliset ja poista mahdolliset kiinnitetyt tai roikkuvat tavarat irti (esim. kakkapussit, gps-laitteet, lamput, koristeet)

* mukana voit tuoda koiran leluja, aktivointivälineitä, nameja tai luita. Niiden antaminen sovitaan ja toteutetaan täysin omistajan pyynnön mukaisesti

* mahdolliset suun kautta annettavat lääkkeet, tarvittaessa oma harja tai kampa

* rokotustodistusHoitolan rytmi

Hoidokit ulkoilevat vähintään kolme kertaa päivässä. Ne tapahtuvat hihnalenkkeinä hiekkatiellä, pellolla tai metsässä. Hoitolalla on omaa maata, joten ulkoilutus on mahdollista tehdä kokonaisuudessaan niillä. Arkojen tai remmirähjääjien on turvallista ja mukavaa liikkua ilman vastaantulijoita. Omistajan halutessa, liikunta on mahdollista toteuttaa myös  200m2 (korkeus 180cm) nurmipohjaisessa tarhassa, jossa koiralla on tilaa juosta, leikkiä ja haistella. Koirallesi on mahdollista saada lisäliikuntaa tarpeen mukaan, lue lisää täältä: Hinnasto

Ruokailu toteutetaan yksilöllisesti omistajan toiveiden mukaan niin monta kertaa päivässä, kun hoidokin tarve vaatii. Ruokinta tehdään aina koiran omalla ruualla ettei hoitojakson aikana tulisi turhia vatsaongelmia. Hoitolassa on jääkaappi ja pakastin ruokien säilytystä varten. 

Yleistä

Koirahoitola Mummola halutaan pitää pienenä, jotta pystytään takaamaan rauhallinen ilmapiiri ja jokaisen koiran yksilöllinen hoito. Sama henkilö vastaanottaa varaukset ja koirat, ruokkii ja ulkoiluttaa sekä tekee muutkin hoitotoimenpiteet. Näin vältytään mahdollisilta väärinkäsityksiltä ja pystytään panostamaan yksilöllisyyteen enemmän. Arkojen koirien on helpompi saada luottamus hoitajaan hänen pysyessä  samana. Jos huomaamme käytöksessä jotain poikkeavaa tai hoidokin sairastuessa olemme välittömästi yhteydessä omistajaan ja tilanteen mukaan myös eläinlääkäriin. Hoitoon tulevan pitää olla perusterve, aina muutoin sovitaan tapauskohtaisesti ennen hoitoa. Suunkautta annettava lääkitys tai esim. korvatipat voidaan antaa ohjeistuksen mukaan, kaulurin käyttö aina tapauskohtaisesti.  Koirien tulee olla rokotettu Eviran suositusten mukaisesti, voit tarkistaa ne täältä . Narttujen mahdollinen juoksu hoitojakson aikana sovitaan aina tapauskohtaisesti.

 Ihmisille aggressiivisia tai eroahdistusta potevia koiria emme voi valitettavasti ottaa hoitoon. Muiden koirien kanssa ei tarvitse tulla toimeen, jokaisella on oma tila johon ei ole muista tiloista näköyhteyttä. Ulkoilutuskin tehdään yksi koira kerrallaan hoitolan omilla mailla, muita koiria pelkäävät tai aggressiiviset saavat taatusti ulkoilla rauhassa. Hoidosta vastaavalla on eläintenhoitajan koulutus sekä vuosien laaja kokemus eläimistä, erityisesti koirista ja hevosista. Koirahoitola Mummolalla on vakuutus kaiken varalta.

Toivomme, että ensikertaa Mummolaan tulevilla olisi mahdollista piipahtaa tutustumassa ennen hoitojaksoa. Tutustumisen päivä ja aika sovitaan aina tarkasti etukäteen, ajallisesti siihen menee korkeintaan vartti. Pystymme järjestämään tutustumisia käytännön syistä vain arkisin.
Koirahoitola Mummola